НОВИНИ

Веселин Марешки: Ако се наложи, ще се кандидатирам за президент

Бизнесменът посочи като мотив номинацията на неподходящи хора за президентския пост.Марешки изрази съжаление, че за инициираната от него подписка за референдум не е имало достатъчно време и до този момент, седмица преди срока за представяне са събрани 380 хиляди подписа при необходимост от 400 хиляди валидни участници.

веселин марешки наложи кандидатирам президент
bnt avatar logo
от БНТ
21:28, 27.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Предложените въпроси за референдум бяха свързани с необходимостта от регулиране на пазара на горивата, условията за отваряне на аптеки и три въпроса, свързани с имунитета и броя на депутатите, както и с партийните субсидии.

Въпросът, свързан с държавната намеса на пазара на горивата, се е превърнал в основен въпрос, според Марешки. Той предлага държавата да поставя горна граница на цените, защото вече е станало ясно, че има картел между търговците на горива у нас.

Веселин Марешки: Ако ние сме намалили цената на нашите надценки и сме постигнали по - ниски цени за хората - цената на акциза е същата. И когато той за тези 20 лв. купи не 10, а 15 литра, на практика в държавата влизат много повече пари. И това, което се опитват да казват, че приходите в държавата щели да паднат, защото аз съм намалил цените на горивата - това е супер смешно, това е точно обратното. Хората ще купуват повече горива и чрез акциза ,който си е твърд държавата ще събере много повече пари.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха Юбер във Франция
Глобиха Юбер във Франция
Възрастен мъж загина при пожар във Варна
Възрастен мъж загина при пожар във Варна