НОВИНИ

Веселин Марешки на разпит в полицията, Валя Ахчиева с охрана

Веселин Марешки беше разпитан от полицията по повод информацията, която неговият пресцентър разпространи вчера до всички медии. Според нея се готви покушение срещу журналистът от БНТ Валя Ахчиева. В предаването "Открито" беше излъчено разследване, което показа, че в една от бензиностанциите, собственост на майката на Марешки се продава гориво с отклонение от нормите.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
20:12, 14.06.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На пресконференция днес Веселин Марешки лансира версията, че се подготвя атака срещу него и че най-вероятно животът на Валя Ахчиева бил застрашен. Целта на заговора била да се хвърли върху него вината за евентуално покушение срещу журналистката.

Веселин Марешки: Това е мислено от група от хора от големи професионалисти, може би и всъщност аз и така и вярвам, че и самата Ахчиева не знае, че тя е бушон в една такава схема.

Още снощи бизнесменът е бил разпитан от полицията от къде има информация за подготвяно нападение срещу журналистката. Пред медиите днес той не даде конкретен отговор на този въпрос. При подобни случаи от МВР са длъжни да направят проверка за достоверността на сигнала. Докато тя тече е назначена охрана на Валя Ахчиева.

Валя Ахчиева - журналист в БНТ: Не иска ли по този начин г-н Марешки да ме сплаши и да ме накара да спра да се занимавам с темата за горивата, не е ли това едно посегателство над свободен журналист.

В предаването "Открито" миналата седмица Валя Ахчиева показа как в бензиностанция, собственост на майката на Марешки в Габрово е открито некачествено гориво. Днес бизнесменът заяви, че това е провокация срещу него, но не отрече, че при една от проверките са открити отклонения от нормите. Валя Ахчиева призова Марешки да каже от кого доставя горивото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обилните дъждове нанесоха щети в Русенско и Пловдивско
Обилните дъждове нанесоха щети в Русенско и Пловдивско
Пловдивски ученици ще изпълняват поръчки по домовете
Пловдивски ученици ще изпълняват поръчки по домовете