Аз съм инициатор на референдум, който събра 530 000 подписа за 0 лв. субсидия. Ние сме единствените, които преди няколко дни в зала подкрепихме 1лв. субсидия и 0 лв. субсидия. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки.

Според него от "Воля" са една прагматична, а не креслива опозиция, защото подкрепят всичко, което е добро за България.

Веселин Марешки, зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля": Ние вече не искаме в опозиция, искаме в управление, но докато за мен да съм в управлението това ще е крачка назад в личния ми живот, то това има смисъл за обществения живот, защото съвсем ясно се вижда, че нещата с които се занимавам, са и богоугодни и угодни на българския народ - те са доволни от това, което правя и мисля, че ако имам възможността да покажа това, което мога, България ще се развива по-добре. Почвам да се усещам като евреите в нацистка Германия - много натрапчиво започват да ме сочат не като български родолюбец, а като русофил и това е страшно.

Марешки коментира още, че от "Воля" са против избирането на Деница Сачева за социален министър и определи като фалшива новина, че именно благодарение на "Воля" тя е била избрана.

"За местните избори не съм си давал някакъв зор и въпреки това резултатът ни е един от най-успешните. Ние бяхме единствената по-малка формация, която имаше шанс, ако не бяха всички фалшиви новини за нас, да спечели областен град", каза Марешки.

Относно издигането на кандидат за шеф на КПКОНПИ, Марешки беше категоричен, че не издигат опонент на Сотир Цацаров, а че си има процедура, "Воля" има подходящ кандидат и го предлага.