Не сме подкрепяли законопроекта на ГЕРБ за мажоритарен вот, ние подкрепихме волята на народа. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки в студиото на "Още от деня". Изказването е по повод отхвърления в пленарната зала законопроект, внесен от ГЕРБ, който беше подкрепен и от депутатите на партия "Воля".

Подкрепяме мажоритарен вот, той ще направи да няма безмозъчна маса от 240 анонимници. Аз влязох мажоритарно. Хората ме познават, ходя си спокойно по улицата. Хората трябва да познават своите избраници, заяви Марешки.

По думите му при мажоритарен вот няма как някой да си купи 10 000 гласа. Никой не може да купи 120 депутати. Мажоритарността може да бъде изкривена с неработещ закон. Затова ние предлагаме лесен и работещ закон, който ще внесем в Народното събрание, каза Марешки.

Веселин Марешки: По нашата система няма как да има депутати от 1-2 партии. Ние слагаме рамката, може да дискутираме допълнително, за да изградим още по-добър законопроект. Основните проблеми обаче са решени с това, което предлагаме.