НОВИНИ

Веселин Марешки: "Воля" може да осигури стабилност на управлението

На консултациите с президента Радев се обединихме около това, че бързи избори веднага биха били пагубни за българската държава, народ и бизнес. Това заяви председателят на ПП "Воля" след консултациите при президента.

bnt avatar logo
от БНТ
10:58, 24.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Веселин Марешки, председател на ПП "Воля": Обединихме се около това, че нашата парламентарна група е единствената, която на първи етап може да доведе до стабилност на управлението и ние освен подкрепа на първи етап за едно ново правителство ще бъдем и един от основните корективи за това дали се спазват предизборните обещания.

Марешки заяви още че, към днешната дата не са водени разговори за министри. Когато приключат преговорите с националистите и ГЕРБ, Марешки предположи, че и "Воля" ще получи покана.

В личен план той не се вижда като министър. Като партия и силно гражданско движение партия "Воля" е готова за експертно участие в абсолютно всички области.

Веселин Марешки, председател на ПП "Воля": Очакваме да видим визията на ГЕРБ за това какво трябва да бъде следващото правителство. Голяма част от нашата предизборна програма е влязла в тяхното коалиционно споразумение. Ще следим дали програмата се изпълнява и ако тя се изпълнява, ние сме готови да ги подкрепяме управлението.

На първи етап "Воля" ще се опита да добави най-силните си идеи към програмата във връзка с демографската криза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Благоевград събират безплатно опасни отпадъци
В Благоевград събират безплатно опасни отпадъци
Русия отново е трета в света по разходи за отбрана
Русия отново е трета в света по разходи за отбрана