НОВИНИ

Веселин Марешки: ​За нас от "Воля" хората са на първо място, не самолетите

За нас от "Воля" хората са на първо място, не самолетите. Това заяви в Народното събрание председателят на "Воля" Веселин Марешки в декларация от името на групата.

bnt avatar logo
от БТА
11:15, 30.05.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
веселин марешки ​за нас воля хората първо самолетите

Той припомни, че вчера от групата са внесли в деловодството на парламента проект на решение за мораториум върху разходите за въоръжаване и по-конкретно - да се спрат проектите "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада" и "Придобиване на нов тип боен самолет" - на обща стойност 3,3 млрд. лв.

Марешки призова да се спре "този харч", докато не се подобри благосъстоянието на българския народ и докато не се решат всички проблеми в държавата. Основните ни мотиви, с които се противопоставяме на тези проекти, е, че най-бедната държава в ЕС не може да си позволи на този етап да отделя милиарди левове за армията, при положение че фалират болници, няма пари за по-високи пенсии и заплати на българските учители, лекари, културни дейци, медицинските сестри, полицаите, посочи Марешки.

Според него е нужен комплексен подход, а не купуване на парче, за модернизиране на армията. Никой не може да ни обясни каква ще е ефективността от купуването на няколко самолета, коментира той. Основното обещание на Красимир Каракачанов и колегите му беше за високи пенсии и заявиха, че парите ще се вземат от намалените разходи за въоръжаване, заяви Марешки. Влизайки в парламента, много бързо забравиха това, допълни той. Оказа се, че за тях военните играчки са по-важни от съдбата на хората, коментира Марешки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Животновъди от Русенско не намират работници
Животновъди от Русенско не намират работници
Хемус - 2018 показва най-новото от отбранителната техника
"Хемус - 2018" показва най-новото от отбранителната техника