В студиото на "Още от деня" зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки обясни защо не си е дал поискания му имунитет. По думите му, задкулисието ражда зависимости. Следвайки тази максима, търся максимална прозрачност. Ясно е, че каквото и да направя пропагандната машина на моите конкуренти, на които определено преча, ще го отиграе в моя вреда, уточни Марешки.

Веселин Марешки каза още, че търси максимална публичност и всъщност не, че не иска да не си дава имунитета, тъй като делото върви вече 3 години, а иска то да свърши по-бързо.

Веселин Марешки - зам.-председател на Народното събрание и лидер на партия ВОЛЯ: Искам да имаме една комисия, за да нямаме 1 минута, в която да кажем какви са фактите по делото, а да може всеки един български гражданин да се запознае с фактите и да види каква е истината и че аз нямам никаква вина. И после вече да отидем в съда, а не тихомълком. Ако бях си дал доброволно имунитета щяха да ми кажат, както в момента всички ми обясняват в пленарната зала колко е добре за мен всичко да е тихо, да няма публичност, всички щяха да кажат, че той като другите тихомълком даде си имунитета, за да няма публичност; за да не се разискват тези неща отиде да се договаря в задкулисието. За да няма такива неща, аз искам всичко да е на светло.

Марешки е убеден, че когато хората се запознаят фактите и дори те самите могат да кажат, че няма данни за престъпление и не искаме имунитета му, той тогава сам би си го дал доброволно, което става за 1 ден или за 1 седмица. Търся само прозрачност, само истината и който е виновен нека да си понесе отговорността, категоричен беше Веселин Марешки.