НОВИНИ

Веселин Пенгезов: Очаквам да бъда оправдан

Бившият шеф на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов прогнозира, че процесът срещу него ще приключи най-рано догодина. Заради болен адвокат, заседанието днес беше отложено.

веселин пенгезов очаквам бъда оправдан
bnt avatar logo
от БНТ
22:03, 16.05.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Пенгезов е подсъдим за източване на европари, заедно с още седем души, сред които бившата шефка на кабинета на Пламен Орешарски - Мария Дивизиева.

Средствата са отпуснати от ОПАК през 2008-ма за интегрирана компютърна система на военните съдилища. Прокурорът Стоил Тойчев коментира, че делото е в разумен срок, а до момента всички свидетели потвърждават обвинителната теза.

Пенгезов пък смята, че процесът върви "тегаво" и очаква да бъде оправдан. Той отбеляза, че днес стават 2 години, откакто беше отстранен като председател на Софийския апелативен съд. Оттогава Висшият съдебен съвет не може да избере титуляр на поста.

Веселин Пенгезов - бивш председател на САС: Вижте хората се страхуват да се кандидатират за поста председател, защото това е стратегически съд. Всеобщото мнение е, че всичко зависи от председателя, което не е вярно. Председателят е един администратор на чистачките и съдебните деловодители. Но докато съм подсъдим никой няма да ме избере за председател отново, макар че на много хора им се иска пак аз да бъда председател. Но има тапа, докато Цацаров е на власт - няма как да стане.

И с Пеевски, и без Пеевски силен пак нещата си вървят така ли?

Веселин Пенгезов - бивш председател на САС: Ами вижте, те си взеха властовите постове. Сложиха си хора на всички постове, така че те трудно биха могли да бъдат помръднати.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедствено положение в Симеоновград заради дъжда и градушката
Бедствено положение в Симеоновград заради дъжда и градушката
Жълт код за ниски температури
Жълт код за ниски температури