НОВИНИ

Веселина Кацарова пристига за спектакъл на операта "Кармен" в Стара Загора

Световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова пристигна у нас. Тя се прибира в родината за един изключително интересен прокет - спектакъл на операта "Кармен" на стадион "Берое" в Стара Загора.

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:38, 03.07.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

След миналогодишния успех на Аида на терена на футболен клуб "Берое" Старозагорската опера е готова за втория си спектакъл на стадиона. Този път са избрали да покажат пред публиката на открито обичаната опера "Кармен" от Бизе. Световната си класа в централната роля ще демонстрира Веселина Кацарова.

;
Веселина Кацарова, мецосопрано: - Предстои нещо много много вълнуващо, може би след 30г. ще изпълня в родния си град оперна роля. Аз съм пяла концерти, но не съм изпълнявала опери и много се вълнувам.
;

Когато в ролята на Кармен е звезда със световно реноме, партньорите и също трябва да са певци с първокласно ниво. Калуди Калудов, Цветелина Василева и Сирил Ровери ще допълнят удоволствието от изпълнението на музиката на Бизе.

;
Веселина Кацарова, мецосопрано: - Да се пее на стадион с микрофони сигурно не е лесно, но съм сигурна, че операта има вече опит с това миналата година и просто много се вълнувам. Вълнението ми е положително и се надявам да дойдат хора да слушат Кармен. Една изключителна опера, изключително либрето.
;

Мецосопраното ни призна, че всеки път когато пристига в България се вълнува изключително много и очаква с участието си в "Кармен" да изненада дори самата себе си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Новите пирати
ДРУГИТЕ новини: Новите пирати
Затвориха за ремонт част от столичния бул. Дондуков
Затвориха за ремонт част от столичния бул. "Дондуков"