НОВИНИ

Веселина Кацарова се завръща в Софийската опера за спектакъла на „Дон Карлос“

Едно от големите имена на световната музикална сцена - Веселина Кацарова тази вечер се завръща в Софийската опера за спектакъла на „Дон Карлос“. Събитието се очаква с огромен интерес от меломаните още от миналия сезон. Партнират ѝ едни от най-добрите солисти в състава на Софийската опера. За вълненията на голямата певица разказват Миглена Стойчева и Хрисимир Данев.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
20:55, 20.10.2017
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Казва, че думите на родния ѝ език не стигат, за да изразят колко голямо е вълнението, с което се завръща на сцената на националната ни опера. Гледа на този спектакъл като на голяма отговорност. Изпълнена е с респект и любов към българските си колеги и чака вълнуващата си среща с публиката у дома.

Веселина Кацарова: Идвам с една много трудна роля. Еболи е една от най-трудните роли за мецосопран. Както Верди я е написал, това са дори за два гласа. Един глас, който трябва да има колоратура на първата ария и съответно на „О дон фатале“ тя е изключително драматична. Драматичното е в, не говоря само за волум. Аз затова съм на тази възраст, аз я изпях доста късно, трябва да се внимава, аз винаги се обръщам към българските млади певци - Моля ви не бързайте с драматичните роли. Аз пея вече почти 30 години. За тези роли чувствата изхабяват гласа.

„Дон Карлос“ е спектакълът на Софийската опера, в който през годините са гостували най-много световни звезди. Представлението е поверено в ръцете на новия гост главен диригент - американеца Айра Левин.

Айра Левин: Мисля, че можете да очаквате от спектаклите два забележителни състава. Дирижирам „Дон Карлос“ доста често. Правил съм го в Германия, в театро Колон в Буенос Айрес, в Сан Пауло. И да ви кажа в някой от ролите не съм имал толкова добри певци, колкото тези, които пеят тук.

Веселина Кацарова ще изпълни ролята на принцеса Еболи още веднъж в неделя. И бърза да повдигне завесата, че в личната й програма има още планове, свързани със Софийската опера съвсем скоро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Машина изработва коронки за осем минути пред пациента
Машина изработва коронки за осем минути пред пациента
Продължава празникът на гроздобера на парижкия хълм Монмартр
Продължава празникът на гроздобера на парижкия хълм Монмартр