НОВИНИ

​Вещи на Джон Кенеди бяха продадени на търг в Масачузетс

Дали притегателната сила на личността на Джон Ф. Кенеди не е намаляла? Вероятно е рано да се твърди това, но 55 години след убийството му търг с някои вещи, свързани с 35-ия президент на САЩ, предизвика по-малък интерес в сравнение с предварителните очаквания, съобщи Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
14:14, 04.08.2018
Чете се за: 00:31 мин.
Още
​вещи джон кенеди бяха продадени търг масачузетс

Люлеещ се стол, ползван от Джон Кенеди при срещите му със световни лидери в Овалния кабинет, бе продаден за 50 000 долара. Колекция писалки, които бившият американски президент е ползвал при създаването на Корпуса на мира и за подписването на договора за частична забрана на опитите с ядрено оръжие, пък бе купена за 60 000 долара на търга на полуостров Кейп Код, недалеч от музея "Кенеди" в Хаянис, Масачузетс.

;

Редица други вещи обаче не бяха продадени. Сред тях са последните написани с писалка от Кенеди драсканици преди убийството му в Далас на 22 ноември 1963 г. и поръчан от него през Втората световна война клипс с формата на торпедо за вратовръзка. Не бяха продадени също подготвителна скица с въглен за официален портрет на президента Кенеди в Белия дом, написани на ръка от него бележки за Виетнам през 1953 г., неговите нож за отваряне на писма и пепелник. Около половината от лотовете не намериха купувачи, отбелязаха организаторите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Мащабна операция срещу гюленисти в 18 окръга на Турция
​Мащабна операция срещу гюленисти в 18 окръга на Турция
​Премиерът Бойко Борисов коментира в Малко Търново ареста на Митьо Очите
​Премиерът Бойко Борисов коментира в Малко Търново ареста на Митьо Очите