На 18 април Веско Пантелеев-Ешкенази се завръща в зала „България“ за единствения си концерт през този музикален сезон в родината. На сцената с него ще излезе и брат му – диригентът Мартин Пантелеев.

© Софийска филхармония

Веско Пантелеев-Ешкенази и Мартин Пантелеев се включват в 90-ия юбилеен сезон на Софийската филхармония. концертът е посветен на нейния основател Саша Попов.

Двамата братя ще поздравят и рожденика Пантелей Пантелеев – дългогодишен музикант на Софийската филхармония и техен баща.

Съвместните изяви на Веско и Мартин винаги предизвикват огромен интерес не само заради виртуозните изпълнения, но и заради топлите чувства, които струят от сцената.

В този концерт диригентът Мартин Пантелеев ще остави за малко палката и ще се включи като солист в Концерта за две цигулки на Бах. В програмата са включени и Шакона „Червената цигулка“ от Корлиано, „Севдана“ на Георги Златев Черкин и Симфоничната сюита „Бай Ганьо“ от Веселин Стоянов.

"Отвъд границите": Веско Ешкенази – пътешествие с цигулка в ръка

"Отвъд границите": Веско Ешкенази – пътешествие с цигулка в ръка

Веселин Пантелеев-Ешкенази е един от най-успешните български музиканти – световнопризнат цигулар. Неговата кариера преминава през най-големите сцени и...