Близо час след полунощ издирваният с червена бюлетина на Европол Ветко Арабаджиев кацна на българска земя с полет от Мадрид.

© Иво Никодимов, БНТ

Испания екстрадира хотелиерския бос по искане на българските власти и в изпълнение на издадена от прокуратурата Европейска заповед за арест. Испанският национален съд прие доводите на спецпрокуратурата, че Арабаджиев трябва да отговаря пред българското правосъдие за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

След като самолетът от Мадрид кацна на летище София Арабаджиев беше конвоиран до ареста на Националното следствие, където в присъствие на адвокат тази сутрин ще му бъдат повдигнати обвинения.

Очаква се по-късно днес прокуратурата да поиска от Специализирания наказателен съд Арабаджиев да бъде оставен за постоянно в ареста. България поиска и екстрадицията на съпругата му Маринела Арабаджиев, но националният съд на Испания все още не взел окончателно решение.

Испанските власти предадоха Ветко Арабаджиев на българските

Испанските власти предадоха Ветко Арабаджиев на българските

Това се случи в полицейския участък на летище Барахас в Мадрид. Националният съд на Испания е потвърдил решението за екстрадиция на Арабаджиев по иска...