НОВИНИ

Ветроходство за деца през лятото

Ветроходството е спорт, който може да се практикува от 7 до 97-годишна възраст, твърдят старите морски вълци. Морският клуб в Царево е живо потвърждение на тази максима. Цяло лято 25 деца всеки ден по няколко часа влизат със своите лодки в морето, разперват ветрила и спорят с вълните и вятъра.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:26, 24.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

За четири години съществуване в името на популяризиране на един от най-красивите морски спортове, ветроходният клуб в Царево стана притегателно място за децата. Ветроходството е ефектен и волен спорт, за който обаче подготовката е сериозна, задълбочена и който учи на много познания за морето, на труд, дисциплина и отговорност. Преди да спуснат лодките на вода, малките ветроходци внимателно преговарят розата на ветровете и правилата на безопасно плаване.

;

Засега 25 деца тренират всеки ден.

Огнян Илиев - старши треньор: 70 процента от тях са за първи път тук, но доста бързо свикват с морето, любовта към морето и съответно ще има и шампиони.

Следващата седмица 10 от децата в Царевския клуб ще участват в Държавното републиканско състезание в Бургас. Догодина предстои Европейското.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скейт фестивал в Русе
Скейт фестивал в Русе
Трети ден пожари в Лос Анджелис
Трети ден пожари в Лос Анджелис