НОВИНИ

Вежди Рашидов беше отличен със специален сертификат от Армения

Отличието е за безценната му помощ за жителите на град Спитак след разрушителното земетресение преди 30 години.

Цанка Николова
от Цанка Николова Борис Сотиров
20:40, 02.04.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

7 декември 1988-ма година. Земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер почти напълно разрушава град Спитак. Жертви на опустошителния трус са повече от 25 000 души. Наши спасители помагат на много хора, останали под развалините. Десетки българи изпращат лични спестявания, за да помогнат на пострадалите. С дарение от 60 000 долара, направено веднага след земетресението, освен почетен гражданин на Армения, Вежди Рашидов става и един от най-големите приятели на страната.

Вежди Рашидов, председател на Комисията по културата и медиите в НС: Аз ги хванах в най-тежките им моменти, както в политическо отношение, война реална имаха на едната си граница, криза тежка в цялата държава и трагедия голяма в цялата държава. Беше нещо, което е по-лошо от война.
Негово Превъзходителство Армен Саргсян, посланик на Армения в България: България беше една от първите страни, които протегнаха приятелска ръка към Армения в тежките минути след земетресението. Благодарни сме на обикновените граждани, но и на арменците, които живеят в България. Бих искал, обаче, най-искрено да поздравя господин Рашидов за топлото му отношение в този труден момент за Армения.

На церемонията Вежди Рашидов дойде със златния орден за заслуги в областта на културата, получен през 2012 година в Ереван.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама българи, чакащи белодробна трансплантация, са заминали в Австрия
Двама българи, чакащи белодробна трансплантация, са заминали в Австрия
Тереза Мей ще поиска ново отлагане на Брекзит
Тереза Мей ще поиска ново отлагане на Брекзит