НОВИНИ

Вежди Рашидов: Бих подкрепил увеличение на бюджета на БНТ

"Бих подкрепил да се вдигне бюджета на БНТ, има нужда. Дефицит, който е трупан години наред, не може да се оправи за пет минути. Телевизията трябва да бъде оздравена". Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов председателят на медийната комисия в парламента Вежди Рашидов.

bnt avatar logo
от БНТ
09:18, 15.09.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Може да има оптимизиране на състава, ако той е раздут. Реформата е промяна и на програмни схеми - нови програми, по-атрактивни, по-гледаеми.

БНТ трябва да излъчва един продукт, който да се консумира. Защо нещо да се излъчва, ако няма кой да го гледа, категоричен е Вежди Рашидов. Дефицит, който е трупан години наред, не може да се оправи за пет минути, допълни той.

Вежди Рашидов, председател на Комисията по култура в НС, бивш министър на културата: Аз бих подкрепил да се вдигне бюджета, има нужда. Телевизия не се прави без пари. Телевизията трябва да получи една инжекция, но при сериозен екип, който да започне оздравяване и стабилизиране на системата, за да стопим във времето този дефицит.
;

Относно скандала със спирането на сигнала на БНР и започналата проверка, Рашидов заяви, че улицата започва да кадрува, а отговорността се прехвърля само на ръководството на медиите.

Вежди Рашидов, председател на Комисията по култура в НС, бивш министър на културата: Стига с тая свобода на словото... Кое не му е свободно - всички ни плюят като каруцари, кое не му е свободно? Стига вече сме се заигравали, всички ние имаме нужда от тази свобода, тя не е само на медиите. Слободията обаче минава границите на свободата. Много странно кои реват най-много за свободата - едни и същи. Мен ме притеснява, че започва едно израждане на държавността. Улицата започва да кадрува и да нарежда нещата, а един само носи отговорността.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: Моделът за управление на София е генерално сбъркан
Мая Манолова: Моделът за управление на София е генерално сбъркан
 Жители на столичния квартал Надежда излизат на протест
Жители на столичния квартал "Надежда" излизат на протест