"Бих подкрепил да се вдигне бюджета на БНТ, има нужда. Дефицит, който е трупан години наред, не може да се оправи за пет минути. Телевизията трябва да бъде оздравена". Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов председателят на медийната комисия в парламента Вежди Рашидов.

Може да има оптимизиране на състава, ако той е раздут. Реформата е промяна и на програмни схеми - нови програми, по-атрактивни, по-гледаеми.

БНТ трябва да излъчва един продукт, който да се консумира. Защо нещо да се излъчва, ако няма кой да го гледа, категоричен е Вежди Рашидов. Дефицит, който е трупан години наред, не може да се оправи за пет минути, допълни той.

Вежди Рашидов, председател на Комисията по култура в НС, бивш министър на културата: Аз бих подкрепил да се вдигне бюджета, има нужда. Телевизия не се прави без пари. Телевизията трябва да получи една инжекция, но при сериозен екип, който да започне оздравяване и стабилизиране на системата, за да стопим във времето този дефицит.
Генералният директор на БНТ представи финансовото състояние на медията в НС

Генералният директор на БНТ представи финансовото състояние на медията в НС

Генералният директор на БНТ и общественият съвет на телевизията представиха пред парламентарната комисия по култура и медии състоянието на обществена...

Относно скандала със спирането на сигнала на БНР и започналата проверка, Рашидов заяви, че улицата започва да кадрува, а отговорността се прехвърля само на ръководството на медиите.

Вежди Рашидов, председател на Комисията по култура в НС, бивш министър на културата: Стига с тая свобода на словото... Кое не му е свободно - всички ни плюят като каруцари, кое не му е свободно? Стига вече сме се заигравали, всички ние имаме нужда от тази свобода, тя не е само на медиите. Слободията обаче минава границите на свободата. Много странно кои реват най-много за свободата - едни и същи. Мен ме притеснява, че започва едно израждане на държавността. Улицата започва да кадрува и да нарежда нещата, а един само носи отговорността.
Повече от два часа разпитваха ръководството на БНР в ДАНС

Повече от два часа разпитваха ръководството на БНР в ДАНС

Малко преди шест чеса кола на Българското национално радио докара в Държавната агенция Национална сигурност генералния директор на радиото Светослав К...