НОВИНИ

Вежди Рашидов: ​Не се притеснявам от ревизия

Бившият министър на културата Вежди Рашидов заяви, че не се притеснява от ревизия на ведомството. Той е готов да поеме отговорността, ако се установят нередности. Според него е непочтено да се говори за това по медиите. Ако има грехове, е редно да се изкаже прокуратурата, каза той.

bnt avatar logo
от Росица Белева
11:01, 19.02.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още
Вежди Рашидов, бивш министър на културата: Какво да има в министерството на културата. Да влязат, всички документи са на бюрото, направени са одити, проверки. Да влязат щом е казал премиерът, там където има грехове, нека да се изкаже прокуратурата, така е редно, но да се разказва по медиите е непочтено. Това е мръсният пиар.

Рашидов очерта и приоритетите в културния ресор: да се продължи концепцията, свързана с археологията, да се подобри състоянието на бургаската филхармония, има още 10 училища по изкуство, които са в окаяно състояние. Разбира се, да се продължи по стратегията за дългосрочно развитие на културните индустрии. Трябва да се вдигнат заплатите на музейните работници. Длъжници сме и на книгата, трябва да се върнат традициите българската литература да се превежда навън. За Рашидов е важна и международната културна политика, защото България не е припозната навън.

Според Рашидов културата трябва да има плавен растеж.

Вежди Рашидов, бивш министър на културата: Когато станах министър бюджетът на министерството беше 96 милиона лева. Днес оставих министерство с близо 170 млн. лева. Сега имам обещание от ГЕРБ, че ще изпълним закон за киното, за да могат кинаджиите спокойно да работят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стамен Янев: Има лек спад на чуждестранните инвестиции у нас
Стамен Янев: Има лек спад на чуждестранните инвестиции у нас
Национален парк Рила празнува 25 години
Национален парк "Рила" празнува 25 години