"Олигарсите се изградиха при Беров. Знаете, че бях приятел с Илия Павлов, ходил съм на вечери в Боровец. Ако напиша книга, ще стане страшно, така че се молете да не живея дълго". Това заяви от парламентарната трибуна Вежди Рашидов в отговор на обвинения от лидера на БСП Корнелия Нинова. Какво точно е имал в предвид - самият Рашидов гостува с коментар по темата в студиото на "Още от деня".

Кой създаде олигарсите - не е честно човек от една партия, която много години управляваше държавата, да хвърля думи срещу една много по-нова, по-млада партия, обясни Рашидов относно Нинова.

Вежди Рашидов: Бях приятел на Илия Павлов без да съм работил във фирмата му. Жена му е само една весела вдовица, а мен всички ме наричат "мултак" без да са съм работил за него.

Като председател на медийната комисия, Вежди Рашидов коментира и закона за осветляването на медийни собственици, внесен от депутата Делян Пеевски и приет с мнозинство в парламента.

Вежди Рашидов: Няма нищо по-нормално от това да се знае кой какво притежава, медиите са бизнес. В България медии се правят, за да бъдат финансирани. Нищо лошо не казвам, такава е ситуацията.

Рашидов коментира и участието на премиера Бойко Борисов в "Шоуто на Слави" през седмицата.

Вежди Рашидов: Липсваше ми песента "Няма такава държава", за да е завършено шоуто.

Вижте целия разговор с Вежди Рашидов във видеото!

Рашидов: Правилно е Столичната община да придобие къщата на Яворов

Рашидов: Правилно е Столичната община да придобие къщата на Яворов

След дълги преговори успяхме, когато бях министър, да направим поне да бъде ремонтирана къщата на Яворов, както и на Вазов. Това заяви в "Денят започв...