НОВИНИ

Скандално видео от махалата в Пазарджик. Мъж позира с арсенал от оръжия и стреля

Мъж позира с цял арсенал газови оръжия и стреля във въздуха. Пазарджишката полиция реагира мигновено на сигнала и вече е издирила мъжа. Още вчера от дома му са иззети три газови пистолета,а срещу него е образувана преписка.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова, Ал. Алексиев
18:08, 02.01.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Клипът е качен в личния профил на Ахмед Баши в социалната мрежа на 31 декември по обяд. Демонстрацията на огнева мощ предизвика вълна от коментари и възмущение в интернет. В квартал „Изток" в Пазарджик обаче съседите на героя на клипа не виждат нищо скандално.Ахмед не беше в дома си, а съпругата му се скри от камерата.

- Пийнал си човека малко, направил щуротии, - предположи местен човек. Според друг това не е престъпление - "...не е направил никаква грешка. Едни газови пистолети,които са с разрешително и всички документи и какво от това".

От полицията в Пазарджик съобщиха, че става дума за газово оръжие, което може да притежава всеки гражданин, навършил 18 години. Ахмед Баши е предал пистолетите заедно с документите за закупуване.

- Тъй като газ-сигналното оръжие, което иззехме, е точно копие и почти едно към едно със съответните бойни варианти и, меко казано, това е много обезпокоително. Получихме и сигнали от други граждани, разбира се, затова действахме много бързо и експедитивно - каза по телефона за "По света и у нас" Мирослав Стоянов, говорител на ОУ на МВР в Пазарджик.

Съседите на Ахмед заявиха, че никой не се е уплашил от изстрелите. Ахмед е на 38 години, има три деца, всички вече са женени. Работи в Германия за да изхранва семейството и се връща в Пазарджик само за празниците.

- На този етап ние нямаме основание да го задържим за срок от 24 часа, защото ще изчакаме и съответно мнението на прокуратурата, дали има данни за престъпление от общ характер, - каза още Мирослав Стоянов.

Ахмед Баши носи административно-наказателна отговорност, съгласноЗакона за контрол на взривните вещества, оръжията, боеприпасите и пиротехническите изделия и най-вероятно ще му бъде наложена глоба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екзекуция в Саудитска Арабия опъна отношенията на Рияд с Техеран
Екзекуция в Саудитска Арабия опъна отношенията на Рияд с Техеран
Колко ток сме потребили по Нова година
Колко ток сме потребили по Нова година