НОВИНИ

Видеоконферентна връзка с българските военни зад граница

Над 140 български военни ще посрещнат празниците зад граница. По традиция в дните преди Коледа се провежда видеоконферентна връзка с командирите на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии извън страната.

Диана Миткова
от Диана Миткова
17:47, 22.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Началникът на отбраната генерал Константин Попов поздрави военнослужещите за предстоящите празници. Той изслуша докладите на националните командири за обстановката в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали, където има разположени наши военни. Единствено в Афганистан ситуацията остава напрегната с опасност от атакуване. Обстановката в другите щабове беше определена като относително спокойна и стабилна.

подполковник Петър Карадимов - национален командир на българския контингент в Косово: "Обстановката по сигурността в Косово е относителна спокойна с тенденция за периодично ескалиране в резултат на епизодични криминални и политически действия. От името на целия военен контингент в Косово и лично от свое име, поднасям най-сърдечни пожелания за здраве, благополучие и успехи както на вас, така и на нашите семейства, близки, приятели и не на последно място на всички колеги, които в момента изпълняват нашите задължения за периода на мисията ни в състава."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал за изоставен куфар вдигна на крак полицията в София
Сигнал за изоставен куфар вдигна на крак полицията в София
Мъж заплаши да се самозапали в столичния кадастър (ВИДЕО)
Мъж заплаши да се самозапали в столичния кадастър (ВИДЕО)