НОВИНИ

Видеосистема за наблюдение на новородените се въвежда в АГ болница "Св. София"

С 3000 бебета родени в АГ болницата "Света София" през миналата година, тя се нарежда на второ място в страната по брой раждания. Средно 100 операции годишно се правят там и за рак на гърдата. Новоремонтирано отделение на общинската болница беше инспектирано от кмета Йорданка Фандъкова.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
14:37, 12.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Над 500 хиляди лева е инвестирала Столичната община в ремонт на болницата за последните 2 години. Освен в основния ремонт на стаи, коридори, кабинети и зали, те са вложени в ново обзавеждане и апаратура. Отделението по патологична бременност работи напълно обновено от 9 май.

Катя Гогова - заместник завеждащ отделение: "Станахме много красиво отделение, функционално отделение и ставаме конкурентни на частгните болници."

Ремонтът се е преместил на първия етаж в друго отделение - по неонатология и ще продължи още около месец и половина. С това над 50% от страдата ще бъде напълно обновена. В болницата работи и онлайн видео система.

Д-р Иван Костов: "Този видеосистема ще бъде интегрирана и с неонатологичното отделение, така че ние ще можем да гледаме новородените бебета по телефона си, ако искат майките и бащите - 24 часа, 7 дни в седмицата."
Йорданка Фандъкова - кмет на София: "Нашата концепцишя за общинско здравеопазване е много ясна - модернизация на болниците, привличане на добри екипи, задържане на добри екипи, и както съм казвала всичко зависи от мениджмънта на болницата."

В момента текат конкурси за управители на 9 ДКЦ-та и 6 болници в София, заяви зам.-кметът Дончо Барбалов. Събеседването с кандидатите предстои в средата на следващата седмица. До края на годината ще бъдат обявени конкурси и на останалите общински здравни заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биячите от Раднево остават в ареста
Биячите от Раднево остават в ареста
Унгарец е най-добър готвач в Европа
Унгарец е най-добър готвач в Европа