НОВИНИ

Видеозапис, в който терористът от Истанбул се е снимал на площад Таксим

Стрелецът от истанбулския клуб "Рейна", който отне живота на 39 души все още е на свобода. В местни медии се появи предположение, че полицията вече знае кой е той. Появяват се и нови подробности за самоличността му. Турските медии разпространиха видеозапис от телефон, с който терористът от нощния клуб се е заснел на централния площад Таксим в мегаполиса.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:53, 03.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Спецакциите из кварталите на Истанбул продължиха до късно снощи, но освен задържаните по-рано 12 души, нови арести не бяха извършени. Работи се максимално бързо и операцията по издирването на стрелеца от "Рейна" е в най-интензивната си фаза, твърдят властите, които вече разполагат с отпечатъците на нападателя. Това провокира местни медии да твърдят, че органите на реда знаят кой е той, но се въздържат да го обявят. Отрядът за борба с тероризма разпространи видео, на което нападателят е заснел самият себе си.

Не е известна датата на записа, но се предполага, че той е направен на популярния площад Таксим в Истанбул. Появиха се предположения, че мъжът е от Узбекистан или Киргизстан. Полицията разследва дали той не е бил част от клетка на ИД, отговорна за атаката на летище "Ататюрк" през юни миналата година. В турски вестници пише, че стрелецът е семеен, баща на две деца, и е дошъл в Турция с тях, за да не бъде подозрителен.

Според Би Би Си, сред задържаните е и семейството на мъжа, потопил в кръв Новогодишната нощ в Истанбул. Кварталът, в който се намира "Рейна", е известен със заведенията и ресторантите си. Сега много от тях са временно затворени, а собствениците, които все пак избират да отворят казват, че клиенти почти няма, и признават, че въпреки гръмките думи, че терористите няма да попречат на нормалния ритъм на живот, хората се страхуват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Кунчев: Грипът ще обхване цялата страна в края на януари
Ангел Кунчев: Грипът ще обхване цялата страна в края на януари
АПИ: Над 3000 снегорини са в готовност за очакваните обилни валежи
АПИ: Над 3000 снегорини са в готовност за очакваните обилни валежи