НОВИНИ

Виена и Москва в шпионски скандал

Австрийски армейски офицер е шпионирал в продължение на 20 години за Русия. Това съобщи на пресконференция във Виена канцлерът Себастиан Курц. Министърът на отбраната на алпийската република уточни, че информацията е получена преди няколко седмици от приятелска служба. Известно е, че руската страна е проявявала интерес към военните самолети на въоръжение в Австрия, а както и към ситуацията с бежанците.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
14:10, 09.11.2018
Чете се за: 00:21 мин.
По света

Пенсионираният междувременно офицер е предавал данни от 1990 до 2018 година, за което е получил около 300 000 евро, според австрийските медии. Прокуратурата на Австрия вече води разследване, на което той съдейства като е предоставил преносимия си компютър и вече е дал информация.

Този шпионски скандал се случва само три месеца, след като руският президент Путин беше гост на сватбата на австрийския външен министър. От кабинета на Карин Кнейсл съобщават, че тя отменя планираното си за декември посещение в Москва. Във връзка с обвиненията за шпионаж в дипломатическото ведомство на Австрия очакват днес руски представител да даде повече информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът в Македония не отне имунитета на Никола Груевски
Парламентът в Македония не отне имунитета на Никола Груевски
Нападението с нож в Мелбърн вероятно е свързано с тероризъм
Нападението с нож в Мелбърн вероятно е свързано с тероризъм