НОВИНИ

„Виена танцува валс” на фестивала „Тримонтиада”

Международният музикален фестивал “Тримонтиада” ще се проведе на 8-и и 9-и септември на Античния театър в Пловдив. За фестивала в Пловдив пристига Виенският дамски камерен оркестър, който ще представи музика, типична за виенските балове. Традиционен участник във фестивала е и младежката пловдивска формация „Франк мартен плейърс“.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
18:30, 07.09.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

„Виена танцува валс в Пловдив” е надсловът на фестивала „Тримонтиада” тази година. Идеята е всяко издание да е посветено на музикалния дух на различни градове, разказва организаторката на фестивала – международно известната пианистка Галина Врачева.

Галина Врачева, организатор на фестивала: „Виена, разбира се, е първият град, който трябва да бъде уважен. За следващата година имаме Токио и за 19 още не казвам, голяма е изненадата. Но това са градовете, как градовете преживяват класическата музика.“

Младите музиканти от оркестъра „Франк мартен плейърс” отново ще делят сцената с утвърдени професионалисти и са уверени, че ще се справят достойно.

Радослав Ненчев - „Франк Мартен плейърс”: „Техниката се преодолява с времето и повечето опит, но емоцията е по-голямото предизвикателство. „
Стела Мандева - „Франк Мартен плейърс”: „Оркестърът ни учи да бъдем едно цяло, да мислим заедно, да усещаме заедно.“

В концертите участват и музиканти от оркестъра на Пловдивската опера. В програмата са включени произведения от Йохан Щраус, Ото Цикан, Бенджамин Бритън, Франк Мартен и български композитори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Ирма продължава да вилнее в Карибския басейн
Ураганът "Ирма" продължава да вилнее в Карибския басейн
Министрите на отбраната от ЕС участваха във военно киберучение
Министрите на отбраната от ЕС участваха във военно киберучение