Освен тържество с много музика и бляскави рокли, събитието е и възможност за сътрудничество между експерти от българската и австрийската столица.

София

Началото на ВИенсия бал беше дадено в присъствието на повече от 350 гости. Тазгодишното, 19-о издание на бала, преминава под отбелязването от 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Австрия.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Искам да благодаря на кмета на Виена, който за поредна година изпрати експерти за провелата се тази седмица конференция "Диалог за бъдещето". Сферите, в които си сътрудничим, са транспорт, култура, образование. Няма нищо по-добро за нашия град да има добри взаимоотношения с най-добрия град за живеене и да черпим опит от тях.

Музиканти от Музикалния театър в София и от Държавната опера в Стара Загора ще поздравят гостите тази вечер, която ще започне с танц на дебютантите.

И тази година балът преминава под благотворителна кауза - гази година тя е за подпомагане на център за деца-аутисти и Център за детска ортопедия.