НОВИНИ

Виенски бал в София

Виенският бал в София събра ценителите на изискания дух на австрийската столица. Тържеството под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и посланика на Австрия у нас Роланд Хаузер даде началото на Дните на Виена в София. И тази година балът се превърнав повод за благотворителност.

Айше Сали
от Айше Сали
10:05, 12.02.2017
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Традиция на близо две столетия, родена в австрийската столица, за да очарова целия свят. С класическа музика, красиви танци, изискани ястия и дълги вечерни рокли духът на Виенския бал отново се пренесе в София.

Мария Нейкова, председател на Виенски клуб - България: "Балът се разви и това е промяната в него. Разви се в много по-добра светлина. Той се превърна в едно развлекателно и в същото време остава благотворително събитие за широката българска общественост."

Валс от Щраус и полонеза от Цирер. Първият танц на бала беше запазен за дебютантите. За да открият празничната вечер, младежите, подбрани от столични гимназии, бяха започнали репетициите с хореограф още преди 5 месеца. 16-годишната Ния танцува за първи път пред публика, а 25-годишния Борислав от много години, но и двамата изпитваха вълнение.

Ния, дебютантка: "Има романтика в цялото това събите."
Борислав, дебютант : "защото те пренася в една минала епоха и чувството е прекрасно."

Освен празник всяка година виенският бал се превръща във възможност за сътрудничество между общините на българската и австрийската столица. Затова до дни в София пристигат експерти от Виена, които ще дадат съвети как да управляваме по-добре нашите музеи. С част от средствата, събрани по време на бала, ще бъдат подпомогнати столични домове за деца от семеен тип.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дни на Свети Лука в Пловдив
Дни на Свети Лука в Пловдив
Училище за успешен брак
Училище за успешен брак