НОВИНИ

Вигенин: Чрез председателството на ЕС може да сме център на политиката

Надявам се да работим в добра координация и управляващи, и опозиция за европейското председателство на страната ни, каза в студиото на "Още от деня" депутатът от БСП Кристиян Вигенин.

bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 09.05.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Кристиан Вигенин, депутат БСП: Още след изборите заявихме, че председателството ще е една от темите, по които ще сме конструктивни и ще търсим съвместни действия, разбира се с едно условие - важни решения и дискусиите да се водят в парламента, а не някъде навън в изпълнителната власт, зад закрити врати.

Важно е да покажем, че България е равноправен член на ЕС и може да има своя реален принос и да почувства Европа, че не сме периферия. Чрез това председателство може да сме център на политиката, каза още Вигенин.

Ако Мария Габриел е предложението на ГЕРБ за еврокомисар, Вигенин коментира, че работата й за него е възприемана с добри впечатления:

Кристиан Вигенин, депутат БСП: Но не съм сигурен, че ако ресорът е "Дигитализация" не съм убеден, че тя е човекът, който има добри познания точно в тази сфера. Тя се занимаваше с други неща в Европарламента. Но в крайна сметка всеки еврокомисар е политическа фигура, зад който стои един много мощен екип в комисията. Аз нямам съмнения, че всеки би се справил.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Поповица - Асеновград
Петима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Поповица - Асеновград
Как приемат столичани режима на топлата вода?
Как приемат столичани режима на топлата вода?