НОВИНИ

ВиК - Хасково ще осигури 7 водоноски за град Хасково

ВиК - Хасково ще осигури 7 водоноски за жителите на града след препоръката на Министерството на здравеопазването водата в мрежата на ВиК да не се използва за пиене и готвене заради завишеното съдържание на показателя уран в някои от вододайните кладенци. Това съобщи управителят на водоснабдителното дружество инж. Тодор Марков, цитиран от пресаташето на община Хасково Диана Митева след спешна среща по проблема с водата на града при областния управител Минко Ангелов тази вечер.

bnt avatar logo
от БТА
22:00, 13.04.2017
Чете се за: 00:26 мин.
Още
вик хасково осигури водоноски град хасково

Присъстващият на срещата заместник-кмет на общината Велин Балкански е настоял водоноските да бъдат разположени в близост до социални и болнични заведения.

Решено е било преносимите съдове да бъдат позиционирани до АГ-отделението на болницата, до Дома за стари хора в парка "Кенана" и на бул. "Илинден". Други ще бъдат ситуирани в МБАЛ - Хасково, до парк "Градска градина" и в кварталите "Червена стена" и "Орфей".

ВиК и РЗИ са направили разяснения, че поставянето на водоноските ще стане, след като те бъдат дезинфекцирани, а водата в тях бъде изследвана.

Според предписанието на РЗИ, въпреки незначителния здравен риск общината трябва да предупреди населението водата да не се използва за пиене и готвене. Тя трябва да осигури и бутилирана вода за нуждите на ясли, детски градини, училища, социални и здравни заведения, се казва още в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът за сигурност слага край на мисията  на ООН в Хаити
Съветът за сигурност слага край на мисията на ООН в Хаити
ДРУГИТЕ новини: Нови космически океани
ДРУГИТЕ новини: Нови космически океани