НОВИНИ

Убиецът от кв. "Надежда" Викторио Александров остава в ареста

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Викторио Александров, обвинен за убийството на дъщеря му и майка ѝ. Инцидентът стана преди десетина дни в столицата.

убиецът надежда викторио александров остава ареста
bnt avatar logo
от БНТ БТА , Източник: БТА
11:35, 06.11.2018 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас

За да откаже да пусне от ареста младия мъж, съдебният състав се опря на показанията на свидетели и няколко експертизи. Освен това обвиненията на Александров били тежки, което пък е мотив да се смята, че той е опасен за обществото. Според съдебния състав ставало ясно, че има конфликти в семейството на Викторио.

Както пред градския съд преди около седмица, така и днес Викторио каза, че не си спомня детайли по двете престъпления. Оплака се, че не бил преглеждан в ареста, че има проблем с едното ухо и постоянно чувал пищене. Защитата му поиска експертизи за здравословното и психичното му състояние, но съдът отказа назначаването им.

Прокуратурата от своя страна представи нови разпити на свидетели и графологична експертиза на писмото, за което се твърди, че Викторио е писал до родителите си. Защитата на свой ред цитира разпити на свидетели, според които действията на Викторио били непоследователни и хаотични. Пак според защитата, не ставало ясно кога е писано писмото.

От съда Викторио поиска домашен арест, каза, че няма да се укрива. Всички медии ще бъдат пред нас и няма къде да отида. В ареста има риск за здравето ми, защото имам травма на главата, каза младият мъж. Не съм убиец и никога не съм бил. Не съм крадец. Няма да се крия от съда, беше категоричен Викторио Александров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП внесе в АПИ искане за независима техническа експертиза на магистралите
БСП внесе в АПИ искане за независима техническа експертиза на магистралите
Тереза Мей: Споразумението за Брекзит е почти готово
Тереза Мей: Споразумението за Брекзит е почти готово