НОВИНИ

Вим Вендерс представи новия си 3-D филм на фестивала във Венеция

Във Венеция продължава филмовият фестивал. Във втория ден се състояха премиерните прожекции на няколко аткрактивни заглавия. Именитият режисьор Вим Вендерс представи новия си френски филм, заснет с триизмерни камери, който ще се бори за наградата "Златен лъв" наред с останалите 19 ленти от конкурсната програма.

Георги Петров
от Георги Петров
09:33, 02.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

"Красивите дни на Аранхуес" не е първият триизмерен филм на Вим Вендерс, който заяви, че в случая е използвал технологията, за да въведе аудиторията в интимната обстановка на своя филм, който изследва вижданията на представители на противоположните полове в серия от диалози.

ВИМ ВЕНДЕРС, РЕЖИСЬОР: 3-D е много нежен киноезик и технология, тя говори на нашите две очи, ако я използваме естествено. Не смятам, че можех да ви включа по друг начин.

Друга изключително очаквана премиера беше тази на научнофантастичния филм "Пристигане". Лентата е дело на нашумелия Денис Вилньов, който е в серия от изключително успешни проекти като "Затворници" и "Сикарио", получили одобрението както на критиците, така и на масовата аудитория.

Главните роли играят Ейми Адамс и Джереми Ренър, които представиха лентата във Венеция, и носителят на "Оскар" Форест Уитакър. Филмът, който изследва последиците от потенциален контакт на човечеството с извънземна цивилизация, също ще се състезава за голямата награда "Златен лъв" на фестивала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменено е бедственото  положение в община Тополовград
Отменено е бедственото положение в община Тополовград
Джeки Чан с Оскар за цялостно творчество
Джeки Чан с "Оскар" за цялостно творчество