Запечатаните кранчета от Агенция "Митници" в поморийския завод "Черноморско злато" са фабрично монтирани съгласно технологичните изисквания за работа. Това заявиха от ръководството на предприятието. Кранчетата са там повече от 20 години, още при закупуването на съоръженията. Те са част от тях, а не са допълнително монтирани. Според технолозите в завода, в цял свят няма производство без подобни кранчета.

Поморие

Досега "Черноморско злато" многократно е бил проверяван, но никога служителите на Агенция "Митници" не са отчитали това като нарушение.

Функциите на кранчетата е да се следи процеса на преработка, което в момента не може да се осъществи и на практика продукцията се произвежда на сляпо.

Йордан Панайотов, изпълнителен директор на "Черноморско злато": Ако се забави повече от две седмици разпечатването, загубите ще бъдат в милиони. Това можем да кажем. Засега има 100 тона, които преработваме на тъмно, но не знаем какво ще се получи, дали ще можем да я ползваме.
Митничари затвориха инсталации във винзаводите в Поморие и Славянци

Митничари затвориха инсталации във винзаводите в Поморие и Славянци

Инсталации във винзаводите в Поморие и Славянци са затворени от служители на Агенция "Митници". Причината - възможности за източване на произведен алк...