Виртуален асистент помага на гостите на града да намират бързо и лесно информация за града под тепетата. „Пловдив сити консиерж“ е първият чат бот в България, чиято цел е да спестява време и да прави града по-достъпен.

Пловдив

Ако за първи път съм в Пловдив и ми се хапва пица в Капана, но не зная кои ресторанти предлагат италианския специалитет мога да попитам Пловдив – сити консиержа. Той ще ми изпрати текст, видео или .pdf файл с нужната ми информация.

Елица Стоилова – управител на чат бот агенция: Има информация е свързана с хотелите, баровете, ресторантите, заведенията, художествени галерии, изложби и други такива общоизвестни места туристически.

В чата бота на Пловдив присъства още прогноза за времето, информация за качеството на въздуха и дневен хороскоп.

Ежемесечно всички ние си обменяме по 20 милиарда съобщения. За да се оптимизира човешкия труд и време на помощ идват виртуалните асистенти.

Елица Стоилова – управител на чат бот агенция: Практически чатботът помага да се автоматизират онези 50 до 80 процента от въпросите, които са рутинни и се повтарят всеки ден. Много от нас за разговаряли с чат ботове, без дори да знаят това.

Съвсем скоро Пловдив Сити Консиерж ще бъде преведен и на български език. В него за момента има информация за повече от 400 услуги, предлагани от местния бизнес.