НОВИНИ

Премиерът: Официално лотовете се спират заради липса на пари. Утре пари ще има!

Премиерът Бойко Борисов нарече "долни мръсни гадове", всички, които твърдят, че външни фактори му били наредили да спре процедурата и обвързаха името му с финансова изгода за избраните за изпълнители на Лот 1 и 2 на АМ "Хемус", каза репортерът на "По света и у нас" Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:04, 15.02.2016
Чете се за: 01:12 мин.
По света
Бойко Борисов, министър-председател: И затова разпоредих да я затворим и веднага да се проведе нов търг, защото пари имаме, да бъде направен пред очите на всички медии, които каним да участват, и това съм казал на Павлова, за да може бързо да почнем двата лота и да ги завършим, както съм обещал на хората във Варна. Витае, че от едната страна, макар че нито имат участие, нито имат имената им в тези фирми, но витае, че зад едната стои Златев, зад другата - Пеевски. Затова повтарям - винаги съм бил максимално открит и честен с хората и затова са ме избирали толкова пъти - щом витае за такава сума, за такава поръчка такова нещо, аз съм убеден, че когато се явят сега на нов конкурс и вие сте там, и гледате всеки какво предлага от А до Я, тогава ще завършим тази процедура. Някакви гадове са казали, че едва ли не външни посолства или партньори ми били казали да спра конкурса. Това са гадове, които лъжат, мамят, медийни бухалки и негодници. И в двете посоки. И трябва да им кажа, че няма да им се дам изобщо - и на едните, и на другите.

Вижте във видеото какво каза премиерът Борисов за строителството на двата лота от магистрала "Хемус" пред журналисти.

;

Лидерите на Полша, Чехия, Унгария и Словакия, заедно с македонския президент и българският премиер ще обсъдят мерки за по-строг граничен контрол, както и квотната система на Европейския съюз.

Срещата е броени дни преди Съвета на европейските лидери в четвъртък и петък и целта е на него четворката да излезе с обща позиция по бежанската криза.

;

Борисов каза също, че понеже и за КТБ се опитват да го вкарат в някаква схема, финансовият министър вече е изпратил писмо до американската фирма, която ще разследва всичко около КТБ и желанието му е и там да има пълна прозрачност и проверка на всички внасяли и теглили кредити и Сметната палата да провери дали внесените в банката пари на лица и фирми са декларирани. Цялата проверка щяла да бъде изпратена на Главния прокурор, а ако има доказано виновни те да бъдат наказани.

Вижте във видеото какво каза репортерът Ирина Цонева за срещата на Вишеградската четворка.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учители от Враца подкрепиха новите програми
Учители от Враца подкрепиха новите програми
Прекратяват процедурата за избор на строители на Лот 1 и 2 от АМ Хемус
Прекратяват процедурата за избор на строители на Лот 1 и 2 от АМ "Хемус"