НОВИНИ

Вишеградската четворка ще поиска помощ за България за справяне с миграцията

Вишеградската четворка ще поиска на срещата в Братислава помощ за България за справяне с миграционната криза. На срещата в петък /16 септември/ държавни и правителствени ръководители на държави от ЕС ще обсъждат темата за изход от кризата. Това каза премиерът Бойко Борисов.

вишеградската четворка поиска помощ българия справяне миграцията
bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 14.09.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Днес той заедно с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан инспектираха сухопътната граница и преградното съоръжение при ГКПП - Лесово. Орбан е в района, за да се запознае лично с мерките по охрана на българската сухопътна граница, която е и външна граница на ЕС.

Досега сме опазвали границите си сами и имаме огромни затруднения, заяви Борисов. Без съвместните усилия на всички държави в ЕС няма да се намери устойчиво решение на проблема, допълни той. Борисов каза, че България ще приеме подкрепа за опазване на границата, но подчерта и ролята на споразумението между ЕС и Турция за ограничаване на мигрантския поток.

Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че най-големият проблем в Европа е наивността и затова в момента проблемът е огромен. Повече от 1 милион нелегални мигранти пребивават в Европа, допълни Орбан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Бразилия стартира програма за приватизация
В Бразилия стартира програма за приватизация
Изгоряха четири постройки и лозя във вилната зона на Ямбол
Изгоряха четири постройки и лозя във вилната зона на Ямбол