НОВИНИ

Високотехнологични шлемове получи Ватиканската швейцарска гвардия (СНИМКИ)

Най-малката армия в света, ватиканската Швейцарска гвардия се сдоби с нови попълнения и с нов високотехнологичен шлем, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
13:53, 07.05.2018
Чете се за: 00:34 мин.
Още
високотехнологични шлемове получи ватиканската швейцарска гвардия снимки

Тази година 33 новобранци постъпват в редиците на гвардейците и те вече наброяват 135 души. По този повод бе показан и високотехнологичният шлем, който ще е новото допълнение към униформите на гвардейците. Той е направен с 3D принтер. В сравнение със старите метални шлемове той е по-лек, устойчив на ултравиолетови лъчи и струва около 880 евро, което е наполовина по-евтино от старите модели. Шлемът е декориран с щраусови пера и върху него е поставен гербът на папа Юлий Втори, известен с прозвището Папата войн, основал корпуса на швейцарските гвардейци през 1506 г.

;

Папа Франциск се срещна с новобранците в Швейцарската гвардия в петък.
Гвардейците, носещи униформи в ренесансов стил, в сини, червени и жълти цветове, смятани за вдъхновени от фреските на Рафаел, трябва да обещаят, че ще са готови да дадат живота си за папата. В корпуса могат да постъпват само швейцарски граждани, неженени, практикуващи католици, на възраст между 19 и 30 години и високи поне 1,74 метра. Новобранците могат да напуснат след най-малко две години и половина на служба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подобряват се условията за въздушните спортове, но те остават малко популярни
Подобряват се условията за въздушните спортове, но те остават малко популярни
Унгарският президент възложи на Виктор Орбан да състави правителство
Унгарският президент възложи на Виктор Орбан да състави правителство