НОВИНИ

Висши британски политици са убедени в нуждата от постепенен Брекзит

Финансовият министър на Великобритания заяви пред БиБиСи, цитиран от Ройтерс, че все повече висши политици са убедени в нуждата страната да излезе „постепенно“ от Европейския съюз, ако желаят икономиката да не пострада. Така той разсейва част от опасенията, че Великобритания може да се насочи към „твърд Брекзит“.

висши британски политици убедени нуждата постепенен брекзит
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 16.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Британският министърът по Брекзит Дейвид Дейвис ще отиде в Брюксел в понеделник, за да започне първите сериозни преговори по излизането на Великобритания от Съюза. Европейските политици се надяват островната страна да забърза темпото на преговорите, защото все още не е предложила подробни планове за няколко ключови сфери, напомня Ройтерс.

;

Филип Хамънд, министър на финансите, се обяви против напускането на Великобритания от Съюза по време на референдума миналата година. Той е смятан за гласа на т.нар. „мек Брекзит“, според който търговските споразумения с ЕС са по-важни от намаляването на имиграцията.

Тереза Мей отслаби позициите си след последните парламентарни избори в страната, при които партията ѝ не успя да спечели мнозинство. Британските таблоиди постоянно лансират тезата, че много нейни колеги от консервативната партия се целят в позицията ѝ на министър-председател, като името на Хамънд е сред списъка от потенциални кандидати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С богата програма в Ловеч се готвят да отбележат рождението на Левски
С богата програма в Ловеч се готвят да отбележат рождението на Левски
Годишнината от опита за преврат в Турция бе отбелязана на много места по света
Годишнината от опита за преврат в Турция бе отбелязана на много места по света