НОВИНИ

"Витошка" е на 52-ро място по скъпотия в света

Улицата се изкачва с пет места в престижната международна класация, в която номер едно е "Пето Авеню" в Ню Йорк.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
17:57, 16.11.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
витошка скъпотия света

Столичният булевард "Витоша" се нарежда на 52-ро място по цени на търговските площи в света. Това показва класацията на международната компания Cushman & Wakefield. За сравнение с миналата година, улицата се изкачва с четири позиции в престижната класация.

През 2016 г. най-скъпа улица в света отново е "Пето Авеню" в Ню Йорк, следвано от "Козуей Бей" в Хонконг. На трето и четвърто място са улиците "Шанз-Елизе" в Париж и "Бонд Стрийт" в Лондон.

Класацията изследва наемите на 71 централни улици в света. След България се нареждат булеварди в Украйна, Румъния, Латвия, Литва както и част от африканските републики.

В България компанията е изследвала освен "Витоша" още три улици - в Пловдив, Варна и Бургас. Според изчисленията наемът на 100 м търговски площи в София е 46 евро на метър квадратен или с 2 евро повече от миналата година. За сравнение в Пловдив същата площ се отдава за 27 евро на метър квадратен. Във Варна наемите по главната са от 32 евро на кв. метър.

За сравнение наемите на най-скъпата улица в света - "Пето Авеню" възлизат на над 3000 долара за квадратен метър, което обаче е понижение с близо 500 долара в сравнение с 2015 г.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България вече има правителство в оставка
България вече има правителство в оставка
Открит урок по планинарство на хижа Беласица
Открит урок по планинарство на хижа Беласица