НОВИНИ

Вицепремиерът Марияна Николова откри нов шестседалков лифт в Боровец

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова откри новия шестседалков лифт "Мартинови бараки експрес" в Боровец, съобщиха от правителствената пресслужба. Новият лифт е с увеличен капацитет до 3000 човека/час при досегашен капацитет 1560 човека/час. Той заменя предишния четириседалков по съществуващата линия.

вицепремиерът марияна николова откри нов шестседалков лифт боровец
bnt avatar logo
от БНТ
16:48, 22.12.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Съоръжението е с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта, което позволява изкачването от долна до горна станция да става само за 3,5 минути.

"Новото лифтово съоръжение ще подобри качеството на услугата за посетителите“, заяви вицепремиерът. Николова отбеляза, че кандидатурата на София за домакин на Младежката зимна олимпиада 2024 г., която беше одобрена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец.

"Имаме намерение част от дисциплините да бъдат тук, което ще е възможност за Боровец отново да се заяви на международната сцена", посочи Николова.

Тя подчерта, че страната ни има все още неизползван потенциал в тази посока, но това трябва да става в унисон с концепцията за устойчиво развитие, при стриктно спазване на законодателството процедури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терористът от Страсбург записал видео с клетва за вярност към Ислямска държава
Терористът от Страсбург записал видео с клетва за вярност към "Ислямска държава"
Летище Гетуик вече работи нормално
Летище "Гетуик" вече работи нормално