Вицепримерът Томислав Дончев е разпоредил пълна проверка на финансирания с евросредства проект "Ларгото". Пред журналисти в парламента той обясни, че очаква отговор от Управляващия орган на оперативна програма "Регионално развитие", одиторите и Дирекция "Национален фонд" в Министерство на финансите дали има злоупотреби при консервацията и експонирането на античния архитектурен ансамбъл на "Стара Сердика".

Томислав Дончев, вицепремиер: Искам проектът да бъде проверен. Всички разходи, документация, проверка на място, за да видим дали в него има нередности. В тази система, където има много пари, които трябва да се разходват в полза на обществото, винаги е имало опити за натиск. Въпрос на мъжкарско понякога самочувствие и поведение е да не им се поддаваш.Много не ми се иска парламента да участва в тия форми на натиск. Щом гониш някой в съда и търсиш да си прибереш неустойката, как може да си в завера с него.
Спецпрокуратурата влезе в Министерство на културата

Спецпрокуратурата влезе в Министерство на културата

Малко преди 14 ч. представители на Спецпрокуратурата влязоха в сградата на Министерството на културата. По-рано Румяна Арнаудова, говорител на главния...