НОВИНИ

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри младежки семинар "Европа: Презареждане"

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри днес Международен младежки семинар под мотото "Европа: Презареждане". Тя подчерта, че с много усилия България е успяла не просто да започне темата за присъединяването на Западните Балкани и да я наложи в европейския дневен ред, но и да помогне да се изработи цялостна европейска стратегия за това - как ще се разширява Европа, докъде и с кои държави.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:30, 23.04.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
вицепрезидентът илияна йотова откри младежки семинар европа презареждане

Пред младите хора от различни европейски държави Илияна Йотова представи виждането си за бъдещето на обединена Европа. Каза им, че именно те са най-голямото предизвикателство и едновременно с това най-голямата перспектива пред ЕС.

Точно от вас зависи как и каква Европа ще имаме от тук нататък и дали ние, предишното поколение, въобще ще можем да ви убедим за това, че има смисъл от развитието на европейския проект.

Илияна Йотова посочи, че за нея като личност и политик не съществува дебат "Не Европа". Тя определи като действително голяма заслуга на българското председателство връщането на темата за бъдещето на Западните Балкани в европейския дневен ред .

Този успех ще бъде още по-голям, ако на срещата на върха на 17 май в София вече разполагаме и с пътна карта и по-голяма конкретика кога, как и с кои държави ще се извърши това разширение .

Сред засегнатите от вицепрезидента теми бяха също Брекзит, отстояването на политиката по сближаване в следващата многогодишна финансова рамка, сигурността, проблемите с бежанците и миграцията, борбата срещу тероризма, Лисабонския договор и европейската отбрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трите изоставени мечета са в парка за танцуващи мечки в Белица
Трите изоставени мечета са в парка за танцуващи мечки в Белица
Изпускат контролирано язовир Искър
Изпускат контролирано язовир "Искър"