НОВИНИ

Как Българската национална телевизия ще отрази посещението на папа Франциск?

Следващата неделя - ще бъде истински празник за всички католици у нас. Папа Франциск ще посети България от 5 до 7 май. Целият свят ще има възможност да чуе молитвите му благодарение на Българската национална телевизия, която като телевизия -домакин ще осигури международен сигнал.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:32, 28.04.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

„Мир на земята“ е мотото на посещението на папа Франциск в България. Посланията на светия отец ще имат своето тълкуваниe в специалните предавания на обществената телевизия.

Започваме в неделя на 5 май точно в 9:00 часа до 13:30 със специално коментарно студио с водещи Добрина Чешмеджиева и Георги Любенов. Репортерите на БНТ ще проследят и предадат с преки включвания пристигането на главата на Римокатолическата църква на летище София, срещите му с министър-председателя, президента и патриарха.

Папата ще се помоли в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, а после ще произнесе традиционната си неделна молитва „Царица небесна“ на площада пред храма.

;

Всяка неделя милиони проследяват литургията на папата. Този път той ще се обърне към всички вярващи от България. Специалното студио с водещ Горан Благоев започва в 16 часа.

На 6 май най-голямата католическа общност у нас ще посрещне своя дългоочакван гост. От 10:00 ч. БНТ2 ще излъчи литургията на светият отец от църквата „Пресвето сърце Исусово“ с първо причастие за 200 деца от цяла България. С преки включвания след 11:00 ч. и зрителите на БНТ1 ще станат свидетели на посещението на папата в град Раковски.

Апостолическото пътуване на папа Франциск у нас завършва на площад „Независимост“. В 17:15 ч. присъствието на различните изповедания в България светият отец ще отправи своята молитва за мир от София за целия свят. Водещ на прякото предаване е Бойко Василев.

Папа Франциск ще отпътува от България на 7 май сутринта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Висока избирателна активност отчитат на предсрочните избори в Испания
Висока избирателна активност отчитат на предсрочните избори в Испания
Православният свят отбеляза Възкресение Христово
Православният свят отбеляза Възкресение Христово