Биволска извара от Сицилия и прошуто от известната порода черни прасета от Неброди са част от деликатесите, които пловдивчани ще могат да опитат по време на изложението „Вкусовете на Италия”. Форумът ще се проведе от 22 до 26 април в панаирното градче като част от международните изложби „Винария”, „Фудтех” и „Агра”.

Пловдив

За 13-и пореден път емблематични, но и иновативни вкусове от Сицилия и Венеция се пренасят в Пловдив.

Джузепе Аккардо, организатор на „Вкусовете на Италия”
„Типични сирена, италиански, с различни добавки – като шамфъстък, маслини, люти чушки. Биологични вина.“

Партньор на изложението е Университетът по хранителни технологии в Пловдив, който организира и научна конференция.

Проф. Йорданка Алексиева, заместник-ректор на Университет по хранителни технологии – Пловдив
„Ще има и представени изследвания на различни водорасли, изследвания върху традиционни храни и техните биологично активни вещества и влиянието им върху човешкото здраве.“

Една от целите на изложението е университетът да покаже работата и постиженията на младите си учени.

Проф. Кольо Динков, ректор на Университет по хранителни технологии – Пловдив
„Развитието и изследването на нови хранителни продукти, т.е. иновативни продукти, т.е това, което е в унисон и с представянето на нашите партньори от Италия.“
За бъдещите си студенти от висшето училище съобщиха, че са модернизирали учебните планове във всички направления. Една от новите стъпки ще е симбиоза между конвенционално и дистанционно обучение.