НОВИНИ

Владимир Клисуров назначи за временен кмет на "Младост" арх. Румен Русев

Ще остане ли столичният район "Младост" без кмет, след като Владимир Клисуров, който беше избран за изпълняващ длъжността обяви, че подава оставка? Преди дни Клисуров избра социалните мрежи, за да каже своето решение. Днес все пак реши и пред медиите да изложи мотивите си.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:17, 03.05.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Владимир Клисуров заяви, че не се чувства достатъчно компетентен за поста и не може да придвижва преписките за строителството в "Младост". Въпросът с неговата оставка е много сложен юридически и затова все още не може да се каже кой в момента е кмет на район "Младост".

Тази сутрин Владимир Клисуров по електронен път депозирал своята оставка пред Столичния общински съвет в лицето на Елен Герджиков, кмета на София Йорданка Фандъкова и до районния кмет на "Младост", който все още е Десислава Иванчева. Тя обаче е в ареста заради подкуп и не може да разпише неговата оставка.

Докато технически се решат нещата, Клисуров излиза в отпуск и назначава арх. Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост".

Владимир Клисуров: Технически днес я подадох. Адресирах я до кмета на София, до Столичен общински съвет и до кмета на района. И юристи има по моя казус кой всъщност е кмета на района, кой би могъл да ми я приеме.

БНТ: Клисуров каза, че не иска да си цапа ръцете с окепазяването и застрояването на "Младост". Значи ли това, че вие като започнете да ги разписвате...?

арх. Румен Русев: Да, ще си изцапам ръцете.

Архитект Румен Русев каза още, че ще подпише всички преписки, които са стигнали до него по законов ред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Каракачанов: Парите за модернизацията на армията са необходими
Красимир Каракачанов: Парите за модернизацията на армията са необходими
Парламентът изслуша министър Николай Нанков за приоритетните пътни проекти
Парламентът изслуша министър Николай Нанков за приоритетните пътни проекти