НОВИНИ

Владимир Путин и Шинзо Абе обсъдиха кризите в Украйна и Сирия

Руският президент Владимир Путин и японският премиер Шинзо Абе обсъдиха широк кръг от въпроси по време на срещата си днес в японския град Нагато, предадоха световните агенции.Двамата разговаряха за кризите в Украйна и Сирия, каза руският външен министър Сергей Лавров. Путин е разказал на Абе подробно и за плановете на САЩ в областта на противоракетната отбрана, пораждащи безпокойство у Русия, допълни Лавров, цитиран от ТАСС.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:42, 15.12.2016
Чете се за: 00:21 мин.
По света
владимир путин шинзо абе обсъдиха кризите украйна сирия

Путин и Абе са обсъдили и общите проблеми пред безопасността в Азиатско-Тихоокеанския регион и са изразили готовност за сътрудничество в рамките на различни азиатско-тихоокеански формати.

На срещата Путин е предложил на Абе възобновяване на контактите във военната област на ниво министри на отбраната и на началници на генералните щабове на въоръжените сили. Абе е реагирал положително на тази идея, каза Лавров, цитиран от Франс прес.

На срещата между двамата са присъствали висши представители на правителствата на Русия и Япония.

След кратка пауза Абе и Лавров са подновили разговорите си на четири очи, за да обсъдят въпроса за спорните Курилски острови, съобщи Лавров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паметник на кирилица ще бъде издигнат догодина на Антарктида
Паметник на кирилица ще бъде издигнат догодина на Антарктида
15-километрови опашки от ТИР-ове на ГКПП Капитан Андреево
15-километрови опашки от ТИР-ове на ГКПП "Капитан Андреево"