НОВИНИ

Владимир Путин иска конструктивни и делови отношения с Доналд Тръмп

Руският президент Владимир Путин иска конструктивни и делови отношения с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и лидерите на Демократическата партия на САЩ.

bnt avatar logo
от БТА
13:34, 23.12.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света
владимир путин иска конструктивни делови отношения доналд тръмп
"Много би ми се искало с новоизбрания президент и с бъдещите лидери на Демократическата партия да се изградят делови, конструктивни отношения, за да бъде това от полза и за САЩ, и за Руската федерация, и за народите на двете страни", каза Путин на пресконференция.
"Никой освен нас, руснаците, не вярваше, че Доналд Тръмп може да бъде избран за президент на САЩ", каза Путин.

В отговор на изказване на президента Барак Обама, че "Роналд Рейгън би се обърнал в гроба си", ако види резултатите от неотдавнашните допитвания, че над една трета от републиканците имат положително мнение за Путин, руският президент заяви, че Рейгън би се радвал на победите на партията си на президентските и щатските избори.

Владимир Путин заяви, че Демократическата партия на САЩ греши, като се опитва да прехвърли вината за изборното си поражение от Доналд Тръмп на външни фактори.

"Не е важно кой е проникнал в компютрите на Демократическата партия. Важното е, че тези прониквания разкриха, че общественото мнение в САЩ се манипулира", каза Путин.

Русия многократно е отричала обвиненията, че е замесена в кибератаки срещу САЩ.

Демократическата партия трябваше да се извини на американските гласоподаватели за разкритата информация при хакването на ръководството й", заяви Путин.

В отговор на обвиненията, че Русия се е намесила в изборите в САЩ, Путин заяви, че хакерите може да са били където и да било по света и отхвърли твърденията на Вашингтон, че те са свързани с Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е победителят в нашата коледна игра
Кой е победителят в нашата коледна игра
Отвлякоха либийски пътнически самолет (обновява се)
Отвлякоха либийски пътнически самолет (обновява се)