НОВИНИ

Владимир Путин на посещение в Света гора

С посещение в Света гора продължава посещението на руския президент в Гърция. Владимир Путин и гръцкият президент Прокопис Павлопулос ще бъдат приети от управата на Атонския манастир. Вчера Путин обяви, че Русия иска да изгражда газопроводи в Европа, но й трябват предварителни гаранции

bnt avatar logo
от Катя Пеева - кор. на БНР
10:48, 28.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Руският гигант "Роснефт" подписа с гръцката държавна петролна компания "ЕЛ.ПЕ" споразумение за захранване на гръцката компания със суров петрол. Той ще се обработва в Гърция и ще се връщат обработени продукти- основно петрол, като част от тях ще останат в Гърция на една доста по-ниска цена. Създават се съвместни акционерни дружества за добив, преработка и транспортиране на нефтопродукти. Съвместно разработване и изграждане на енергийни обекти. Руски инвестиции в енергийната сфера. Гърция получава и нова технология за производство и преработка на горива. Това е една много силна програма за слабата гръцка икономика, като допълним, че има и договор между Атина и Москва за преференция в цените на природния газ до 2020 година, който вероятно ще бъде продължен.

Владимир Путин, президент на Русия
Ние сме принудени да предприемем ответни действия. Ако довчера хората в Румъния не знаеха какво означава да са под прицел, то днес ние ще бъдем принудени да предприемем някои мерки, за да гарантираме сигурността си. Същото се отнася и за Полша. Ще изчакаме Полша да предприеме определени действия.
Алексис Ципрас, премиер на Гърция
Порочният кръг на милитаризирането, реториката на Студената война и санкциите не дават решение. Решението е в диалога.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе е домакин на международния фестивал на ролерите
Русе е домакин на международния фестивал на ролерите
Летище Пловдив с нови полети до четири държави
Летище Пловдив с нови полети до четири държави