НОВИНИ

Владимир Путин отговаря на въпроси на граждани

Владимир Путин заяви, че много партньори на Русия започват да разбират неефективността на санкциите и изрази надежда, че тази тенденция ще набира скорост. Руският президент днес отговаря 4 часа и половина в пряк ефир на въпроси на граждани от цялата страна. Общо към президента бяха отправени повече от 2 милиона въпроси. На екраните в студиото беше показан и въпрос, свързан с продължителното, 18-годишно управление на Путин.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
18:24, 07.06.2018
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Традиционната годишна "Пряка линия с президента на Русия" сега е по-различна. Вместо гости в студиото, каквито този път няма, въпроси задават граждани - чрез предварително подбрани теми или чрез пряка видеовръзка. На пряка видеовръзка с Путин са извикани и министри, и губернатори в готовност да дават пояснения.

На въпрос, колко дълго ще продължават безкрайните обвинения срещу Русия, Путин обвини западните страни, че водят политика на сдържане, включително чрез санкции. Според него тя е неефективна и контрапродуктивна и вече се наблюдава обратна тенденция.

Владимир Путин, президент на Русия: Виждате какво се случва в много страни. Там на политическо ниво вече се говори за необходимост от нормализиране на отношенията с Русия. Да, всяка страна има свои собствени интереси, но те не трябва да се реализират с помощта на егоистични методи и политики, включително в икономиката. Много наши партньори започват да разбират това. Надявам се, че тази тенденция ще набира скорост.
;

Путин напомни за посещенията на лидерите на Франция и Германия в Русия, и за неотдавнашната си визита в Австрия. Той обвини Съединените щати, че налагат волята и законите си извън границите си, включително в Европейския съюз.

Според президента руската икономика е започнала да излиза от кризата, а доходите на населението растат. В същото време повечето въпроси към Путин бяха свързани с икономически и социални проблеми - от ръста на цените на бензина, забавяне на изплащането на заплати до закриването на болници.

Сред показани на екраните в студиото, но не прозвучали в ефир въпроси и коментари, имаше похвали към президента, но и иронични - като този дали заради 18-годишното управление на Путин, в Русия не се е върнала монархията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Механизмът за обхващането на децата става устойчив, заяви просветният министър
Механизмът за обхващането на децата става устойчив, заяви просветният министър
Граждански организации искат КЕВР да отложи приемането на новите цени на парното
Граждански организации искат КЕВР да отложи приемането на новите цени на парното