НОВИНИ

Владимир Путин във Франция: Можем да се обединим срещу тероризма

Първа визита на руския президент Владимир Путин във Франция при новия държавен глава Еманюел Макрон. На пресконференцията след разговорите във Версай, Макрон се обяви за засилване на партньорството с Русия в борбата с тероризма в Сирия. "Основните теми в двустранните отношения надхвърлят различията в позициите", заяви Путин.

bnt avatar logo
от Юлия Талева, корес. на БНР
19:47, 29.05.2017
Чете се за: 00:21 мин.
По света
Еманюел Макрон, президент на Франция: "Нашият фундаментален приоритет е борбата срещу тероризма и изкореняването на терористичните групи, по-специално Даеш. Това е водещият принцип в действията ни в Сирия и извън работата ни в коалицията можем да засилим партньорството с Русия. Надявам се да успеем да организираме демократичен преход, като запазим сирийската държава".
Владимир Путин, президент на Русия: "Относно Сирия позицията ни е ясна и аз отново я обясних на президента. С тероризма не може да се воюва чрез разрушаване на суверенитета на страни, които вече се борят с вътрешни проблеми от конфликта. Сигурен съм обаче, че можем да се обединим срещу тероризма и да постигнем положителни резултати".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смущаващо било поведението на Тръмп на срещата с лидерите на НАТО
Смущаващо било поведението на Тръмп на срещата с лидерите на НАТО
Световен конгрес по лозарство и винарство в София
Световен конгрес по лозарство и винарство в София