НОВИНИ

Владимира Янева дойде в Софийския градски съд за заседанието по делото "Червей"

Бившият председател на СГС Владимира Янева дава обяснения по делото "Червей". Днес е първото заседание на втора инстанция и съдийката за първи път се появява публично откакто започна скандала с разработката.

bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 09.11.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Преди заседанието Янева отказа да коментира скандала със записите по "Яневагейт". Тя заяви, че предстои да бъде разпитана от прокуратурата и там ще каже каквото знае. Нямала намерение да прави преди това сензации в медиите. Каза също, че познава адвокат Мондешки от времето, в което е била председател на СГС.

Янева обясни, че досега не се е появявала публично, както и пред първата инстанция, защото е била много притеснена от ситуацията, в която е била поставена. Пред съда по случая "Червей" Янева каза, че от справките, които вървят с исканията за удължаване на срока на срс-тата, не ставало ясно, че има просрочие и че са минали 180 дни. Имало данни само за 60 дни действие на специалните способи за разследване спрямо информационната система на МВР. Янева заяви, че може да е имало грешка в нейната работа при разрешаването на срс, но няма умишлени неправомерни действия от нейна страна.

Бившата шефка на СГС и бившият служител на ДАНС Тодор Костадинов са подсъдими за нарушения при разрешенията и исканията на срс-та по разработката "Червей". На първа инстанция съдийката беше призната за виновна и получи 1 година условно, а Костадинов беше наказан с 3 хиляди лева глоба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледен базар в центъра на Благоевград
Коледен базар в центъра на Благоевград
Шок на световните пазари след избирането на Доналд Тръмп
Шок на световните пазари след избирането на Доналд Тръмп