Главният прокурор разпореди проверка на Владислав Горанов по повод информация, че министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен. От пресцентъра на прокуратурата уточняват, че действията по проверката спрямо Владислав Горанов ще бъдат възложени на Комисията за противодействие на корупцията. Горанов днес дойде в парламента, за да отхвърли твърденията, че апартаментът е на Кирил Домусчиев.

Пред БНТ Кирил Домусчиев определи тази информация като фалшива новина и поиска извинение от медиите, които я тиражират.

Кирил Домусчиев: Тези неверни твърдения уронват и моя имидж. Владислав Горанов не е купувал апартамент от нас и не е наш наемател. Всички апартаменти, които сме построили отдавна са продадени и не са наша собственост, където и да било в страната. Навремето ние сме строили тези сгради. Но кой е наемател и кой е купил и препродал, нас това дълбоко не ни интересува.
​Главният прокурор разпореди проверка за имот на Владислав Горанов

​Главният прокурор разпореди проверка за имот на Владислав Горанов

Главният прокурор разпореди проверка на Владислав Горанов по повод информация, че министърът на финансите живее в апартамент от 180 квадрата в луксозе...

Нямам никакви притеснения за проверката. Не смятам, че съм извършил нещо незаконно, заяви финансовият министър. "Проверката е най-нормалното нещо, което може да се случи, при положение, че има някакви подозрения за нещо нередно", смята Горанов. Той подчерта, че сам е декларирал ползването на имота в имуществената си декларация през месец април, защото е с ясното съзнание, че не представлява конфликт на интереси.

Владислав Горанов, министър на финансите: Твърдо заявявам, че този конкретен имот няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, техния бизнес и техните собствености. Този апартамент ми е предоставен през 2012-та година от близък мой роднина, кръстник на двете ми деца и на мен. Но ще спра до дотук, защото позволете ми и аз да запазя някакво лично пространство. Моята преценка, за да го декларирам е била, че няма конфликт на интереси.

Горанов заяви готовност да предостави цялата информация на КПКОНПИ, на която прокуратурата възложи случая.